ua en ru

Росія готує введення своїх військ до України 15 липня, - ІО

Росія готує введення спецпризначенців з Ростовської області на територію України. Про це сьогодні на брифінгу повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

Росія готує введення спецпризначенців з Ростовської області на територію України. Про це сьогодні на брифінгу повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук, передає "ОстроВ".

"За минулі вихідні ми отримали вичерпні підтвердження про це і можемо сказати про це впевнено. До Ростовської області прибувають підрозділи групи спецпризначення, це розвідувально-диверсійні групи штатних бригад спецпризначення ГРУ російського. За нашими даними, командири підрозділів зорієнтовані на їх введення до України 15 числа (липня, - ред). Ця дата не раз маячила в тій інформації, що ми отримували", - повідомив Тимчук.

За його словами, на сьогоднішній день вирішується питання про те, під яким виглядом будуть вводитися ці підрозділи до України.

"Те їх орієнтують, що вони будуть називатися миротворцями і Росія готується ввести свої так звані миротворчі сили в Україну. Або це буде формат "зелених чоловічків", як це було у квітні (у Криму, - ред.), - зазначив експерт.

Він назвав це "відчуттям агонії терористів на Донбасі" і спробами Росії врятувати ситуацію будь-яким чином.

Нагадаємо, раніше Тимчук у своєму Facebook повідомив про те, що РФ почала перекидати в Україну бойові розрахунки із числа російських військовослужбовців.