ua en ru

В РНБО назвуть точну кількість загиблих українських військових за час АТО після завершення процесу ідентифікації тіл

В РНБО не можуть назвати точну кількість загиблих українських військових за час АТО доки триває процес ідентифікації тіл.

В РНБО не можуть назвати точну кількість загиблих українських військових за час АТО доки триває процес ідентифікації тіл. Про це сьогодні на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на запитання журналістів, про точну кількість українських військовослужбовців, що загинули за час АТО, Лисенко відповів: "Наразі ми не можемо сказати точну кількість загиблих, так як були знайдені захоронення під Іловайськом".

За його словами, зараз розпочав роботу центр з ідентифікації тіл, куди вже надійшло близько 100 заявок від тих, хто розшукує своїх родичів і близьких.

"Як тільки у нас будуть точні результати, ми повідомимо", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, як заявив раніше заступник голови Дніпропетровської обласної адміністрації Святослав Олійник, в даний час в установах судово-медичної експертизи чотирьох прилеглих до зони проведення антитерористичної операції (АТО) областей знаходяться більше тисячі тіл загиблих, 552 з яких досі не ідентифіковані.