ua en ru

У разі перемоги Олланда на президентських виборах у Франції можливий повтор європейської боргової драми, - експерт

Якщо Франсуа Олланд переможе на президентських виборах у Франції, це буде означати, що французи незадоволені поточним становищем, і ми можемо побачити повтор європейської боргової драми. Таку думку в ефірі Bloomberg TV висловив головний стратег Wells Fargo Advantage Funds Брайан Джейкобсен.

"Президентські вибори у Франції можуть спровокувати новий підйом волатильності на ринках. Головний опонент Саркозі, Франсуа Олланд, має намір переглянути багато угод, укладених в ході надання допомоги Греції. Якщо він переможе, це буде означати, що французи незадоволені поточним становищем, і ми можемо побачити повтор європейської боргової драми. На американському ринку найбільшою мірою постраждає фінансовий сектор, минулого разу він падав слідом за європейськими майданчиками. Найбільшу сильну динаміку покажуть захисні сектори", - прогнозує він.

Відзначимо, на пост Президента Франції зареєстровано 10 кандидатів. Передвиборна кампанія в республіці офіційно почалася 20 березня. Перший тур виборів намічений на 22 квітня.