ua en ru

У разі дострокових виборів опозиція обіцяє єдиних кандидатів по мажоритарних округах

У разі дострокових парламентських виборів опозиція обіцяє єдиних кандидатів по мажоритарних округах. Про це на брифінгу у Верховній Раді України (ВР) заявив заступник глави фракції "Удар" Віталій Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Більшість не погодилося йти з нами на компроміс. Потрібно розуміти, що або ми знайдемо компроміс, або країна підійде до дострокових парламентських виборів", - заявив він.

За його словами, якщо ВР не буде розблокована, то у Президента протягом 30 днів з дня бездіяльності парламенту (вже 7 березня) з'явиться конституційне право оголосити про розпуск: "Я думаю, що у Президента не буде іншого виходу як оголосити дострокові вибори .. . Це буде явна політична криза, яку потрібно буде вирішувати тільки конституційним шляхом - шляхом виборів".

При цьому заступник голови фракції "Свобода" Олексій Кайда зазначив, що в такому випадку на мажоритарній основі будуть висуватися єдині кандидати від трьох політичних сил: "Якщо будуть дострокові парламентські вибори, то від наших трьох політичних сил за всіма 225 округам будуть висунуті єдині кандидати" .

Читайте також: ПР виступає за дострокові вибори в парламент за мажоритарною системою в разі продовження блокування роботи ВР.