ua en ru

Наступного року в Києві відкриють ще п'ять дитбудинків сімейного типу

До кінця 2013 р. в Києві планується відкриття ще двох нових дитячих будинків сімейного типу, а наступного року - п'яти. Такі плани столичної влади озвучив голова КМДА Олександр Попов.

До кінця 2013 р. в Києві планується відкриття ще двох нових дитячих будинків сімейного типу, а наступного року - п'яти. Про це журналістам розповів голова Київміськадміністрації Олександр Попов.

"У Києві значна увага приділяється розвитку такої форми сімейного виховання дітей-сиріт, як дитячі будинки сімейного типу. За останні два роки відкрито чотири нові дитбудинки. Зараз ми відкриваємо ще один, і ще два будуть відкриті до кінця року. Що стосується планів на наступний рік, то в 2014-му ми прагнемо відкрити відразу п'ять дитячих будинків сімейного типу. Це дозволить забезпечити сімейними формами виховання до 90% посиротілих дітей", - сказав Попов.

Глава міста нагадав, що програмою Президента Віктора Януковича "Україна для людей" та соціальними ініціативами глави держави передбачається подолання в країні такого ганебного явища, як сирітство.

"Ми поступово реалізуємо завдання глави держави. Вже сьогодні в місті працює 15 будинків сімейного типу. Діти-сироти знаходять нових батьків у звичайних сім'ях", - зазначив голова Києва.

Нагадаємо, що в столиці 87% посиротілих дітей забезпечені сімейними формами виховання. Щороку в столиці всиновлюють понад 130 дітей. 80% з них залишаються в межах країни (національне усиновлення). За цими показниками Київ є одним з лідерів в Україні.