ua en ru

У Слов'янську СБУ вилучила арсенал зброї у громадянина України і виявила схованку в покинутому будинку

У Слов'янську СБУ вилучила арсенал зброї у громадянина України і виявила схованку в покинутому будинку

У Слов'янську Донецької області Служба безпеки України за минулу добу вилучила великий арсенал зброї у громадянина України, який брав участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"У гаражі затриманого зловмисника співробітники СБУ вилучили тисячу патронів до стрілецької зброї калібру 5,45 мм і 7,62 мм, два пістолети Макарова з патронами, 11 підствольних гранат до гранатомета" ВОГ-25 ", мисливську рушницю і обріз до мисливської рушниці, 14 магазинів від "ПМ" та "АК-74", а також камуфльований одяг ", - йдеться в повідомленні.

Бойовику оголошено про підозру за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України. За рішенням суду він узятий під варту.
Крім того, оперативна група СБУ спільно з міліцейським батальйоном спецназу "Січ" виявила ще одну схованку зі зброєю в покинутому будинку під Слов'янському. З незаконного обігу вилучили два ручних протитанкових гранатометів і гранату "РГД-5". Матеріали передано до міськвідділу ГУ МВС України в Донецькій області.

Зазначимо, СБУ за минулу добу затримала 8 посібників терористів, а також продовжує вилучати з незаконного обігу вогнепальну зброю і боєприпаси.

Нагадаємо, напередодні СБУ в Донецькій області виявила схованку терористів ДНР з арсеналом зброї.