ua en ru

СБУ в Донецькій області виявила схованку терористів ДНР з арсеналом зброї

СБУ в Донецькій області виявила схованку терористів ДНР з арсеналом зброї

Військова контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) в результаті спецоперації виявила схованку зі зброєю бойовиків місцевих банд так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Арсенал був прихований неподалік від місця дислокації українського військового підрозділу в лісосмузі поблизу одного із селищ Єнакіївського району Донецької області.

"Терористи під виглядом місцевих жителів приходили до схованки, брали зброю, здійснювали обстріли позицій українських сил, добровольчих батальйонів і мирних населених пунктів. Після обстрілів повертали знаряддя вбивства до схованки і втікали з місця злочину", - йдеться в повідомленні.

За даними контррозвідки, схрон постійно поповнювався новою зброєю після надходження з РФ до "ДНР" так званої "гуманітарної допомоги".

3 грудня ц.р. співробітники СБУ спільно зі спецпідрозділами ВСУ викрили приховане місце засобів ураження. З нього вилучено близько десятка гранатометів різної модифікації - "Муха", РПГ-26, РПГ-22, автомати Калашникова із зарядженими магазинами, гранати, кілька сотень набоїв різного калібру. Вилучені зброя та боєприпаси поставлені на облік до частин ЗСУ. Встановлюються особи, причетні до їх незаконного зберігання та використання. Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, наприкінці листопада в Лисичанську Луганської області міліція виявила схованку банди бойовиків "Привид".