ua en ru

У системі "Рада-4" депутати зможуть голосувати дистанційно за допомогою мобільних телефонів, - Бондаренко

У системі "Рада-4" депутати зможуть голосувати дистанційно за допомогою мобільних телефонів. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив народний депутат, голова міжфракційного об'єднання "Столиця" Володимир Бондаренко.

""Рада-4" - такого немає ніде в світі. Бо пропонується, щоб депутати голосували дистанційно - з мобільних телефонів, наприклад. Уявляєте собі такий парламент? Це буде веселіше, ніж нинішні "піаністи"!", - сказав Бондаренко і додав : "До речі, крім "Ради-3", є інший вихід, який нами пропонується".

За його словами, згідно цією пропозиції, спочатку Рада протягом декількох днів буде обговорювати законопроекти, вносити поправки, а вже потім в певні дні для голосування кожен депутат персонально буде отримувати бюлетень або два бюлетені і голосувати. "До речі, визначатися в бюлетені можна по трьох позиціях: "за", "проти", "утримався". Лічильна комісія з представників фракцій і позафракційних депутатів буде рахувати підсумки результатів голосування, якщо вже зовсім неможливо вирішити з провладною більшістю питання індивідуального голосування іншим способом", - додав Бондаренко.

Читайте також: "Удар" вимагає від більшості визначитись щодо терміну введення в дію нової системи для голосування