ua en ru

У сирійському Алеппо жертвами серії вибухів стали не менше 27 осіб

У сирійському м. Алеппо жертвами вибухів стали не менше 27 осіб, ще 32 людини отримали поранення. Вибухи сталися в районах міста, контрольованих урядом Сирії, повідомляє ліванський телеканал Al-Мanar, що належить руху "Хезболлах", з посиланням на неназване джерело в сирійських офіційних колах.

Три вибухи сталися на головній площі Алеппо, а четвертий - на околиці Старого міста, де в останні дні велися битви між урядовими військами і представниками опозиції.

Нагадаємо, збройне протистояння влади і опозиції продовжується в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки Президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупуваннями ісламістів.

Організація Об'єднаних Націй останній раз повідомляла в березні 2012 р., що в ході сирійського конфлікту загинули більше 9 тис. цивільних осіб, проте з тих пір перестала рахувати загиблих. За останніми даними правозахисної організації "Сирійська обсерваторія з прав людини", кількість жертв збройного конфлікту в Сирії, що продовжується 18 місяців підряд, зросла до 30 тис., причому більше половини жертв було вбито за останні декілька місяців.

Читайте також: МЗС Сирії звинуватив США, Францію, Катар, Туреччину і Саудівську Аравію в підтримці тероризму