ua en ru

У Сирії загинули сотні російських найманців, - Sky News

У Сирії загинули сотні російських найманців, - Sky News Фото: війна в Сирії

Крім того, часто найманців відправляли на самогубні місії

В Сирії загинули близько 500-600 найманців, завербованих російської приватної військової компанією - "групою Вагнера". Про це розповіли два члена групи, які воювали в Сирії в інтерв'ю телеканалу Sky News.

Як відзначається, обидва співрозмовники підтвердили, що найманці розміщувалися на російській військовій базі на сирійському узбережжі.

Так, за оцінкою Олександра, втрати особового складу були 50 на 50. За його словами, гинули в основному ті, хто приїхав воювати за гроші. Однак точних даних щодо втрат "групи Вагнера" у Сирії немає.


Також він розповів, що іноді тіла загиблих кремували, а за документами вони проходили як зниклі без вести. В інших випадках, за словами Олександра, у документах вказувалося, що чоловік загинув на Донбасі чи в результаті автокатастрофи.

За словами співрозмовників телеканалу, найманці переправлялися в Сирію російської військово-транспортною авіацією. Зарплата найманців становила приблизно 3,92 тисячі доларів.

Крім того, співрозмовники телеканалу розповіли, що найманців відправляли на самогубні місії, призначені для "оброблення" противника перед настанням регулярних частин сирійської армії.

"Під час штурму Пальміри, нас використовували як гарматне м'ясо", - згадує Олександр, який брав участь у цій операції.

Нагадаємо, раніше екс-заступник директора Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Майкл Морел заявив, що Росія повинна "платити" за операцію в Сирії.