ua en ru

У Сирії опозиційні бойовики зайняли християнське селище біля Дамаску

Сирійські опозиційні бойовики, в рядах яких знаходяться радикальні ісламісти з угруповання "Фронт ан-Нусра", зайняли християнське селище Маалула біля Дамаску, передає Associated Press з посиланням на державні джерела та активістів. Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила про те, що під час наступу повстанців на армійські частини втрат зазнали обидві сторони. Державне інформаційне агентство SANA повідомило, що урядові сили знищили ряд терористів, завдавши удару по їх укриттю біля Маалули.

Це вже друге захоплення цієї території бойовиками протягом трьох місяців. У вересні 2013 р. опозиційні сили взяли штурмом селище і утримували його кілька днів, поки війська почали контрнаступ і не відновили контроль. З тих пір велика частина з 3,3-тисячного населення м. Маалула бігла в більш безпечні райони.

Маалула знаходиться в 60 км на північний схід від столиці і до війни було одним з основних туристичних центрів в Сирії. Близько двох третин населення Маалулы складають християни - православні і греко-католики, близько однієї третини - мусульмани.