ua en ru

У Сімферополі за фактом неправдивого повідомлення про замінування будівлі порушено кримінальну справу

У Сімферополі за фактом неправдивого повідомлення про замінування будівлі порушено кримінальну справу, повідомляє прес-служба ГУМВС України в АР Крим.

Співробітниками Сімферопольського міського управління міліції встановлено місцезнаходження лже-мінера, який 11 липня поточного року за телефоном повідомив про замінування будівлі філії міськвиконкому в Сімферополі.

Ним виявився житель Сімферополя, 1938 року народження. В даний час за даним фактом порушено кримінальну справу за ст. 259 Кримінального кодексу Україні - свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. Встановлюються всі обставини події.

Нагадаємо, близько 13:00 по телефону "102" в чергову частину Сімферопольського міського управління міліції надійшла інформація про те, що в будівлі, розташованій за адресою пр. Кірова, 52, закладено вибуховий пристрій.

"Значні сили сімферопольської міліції були в оперативному режимі відвернуто від заходів, пов'язаних із забезпеченням охорони громадського порядку, і в найкоротші терміни переорієнтовані на алгоритм дій в режимі надзвичайної ситуації. Вибухового пристрою в будівлі не виявилося", - йдеться в повідомленні МВС Криму.

Відзначимо, санкція статті 259 КК передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 7 років.