ua en ru

У Швеції виробництво автомобілів марки Saab може поновитися 27 травня

Виробництво автомобілів марки Saab може поновитися 27 травня. Йдеться про відновленні роботи виробничої лінії в Швеції, повідомили сьогодні представники автовиробника, додавши, що 27 травня з конвеєра зійде лише 100 автомашин проти 230-240 екземплярів, що випускаються в звичайний день, передає РБК із посиланням на Reuters.
Нагадаємо, через заборгованість власника бренду нідерландської компанії Spyker Cars перед постачальниками комплектуючих для автомобілів Saab випуск цих машин був припинений з 6 квітня ц.р. На початку травня керівництво Spyker Cars повідомило, що компанія досягла домовленості з інвестиційним фондом Geminiо про конвертований кредит в 30 млн євро, а також направила в Європейський інвестиційний банк заявку на отримання кредитного транша в 29,1 млн євро.
Крім того, раніше повідомлялося, що голандська холдингова компанія Spyker Cars, що володіє шведським автовиробником Saab Automobile, і китайська компанія Pangda ведуть переговори на предмет інвестицій китайської сторони в Saab, обсяг яких оцінюється в 110 млн євро.
В даний час Pangda чекає дозволу китайського регулювальника, необхідного для реалізації угоди з Spyker. Минулого тижня в рамках досягнутих домовленостей Spyker отримав від Pangda 30 млн євро.