ua en ru

У штабі кандидата від "Блоку Петра Порошенко" по 136-му округу виявлено склад з продуктовими пайками

В Одесі, в офіційному штабі одного з кандидатів у народні депутати Дмитра Голубова (виборчий округ № 136), у п'ятницю, 22 жовтня, був виявлений склад з продуктовими пайками у комплекті з поліграфічною продукцією, агітує за провладного кандидата. Про це повідомив кандидат в народні депутати від партії "Сильна Україна" Максим Макаренко відзначаючи, що інформація про такому способі підкупу виборців з'явилася в Суворовському районі ще кілька днів тому.

"Явне порушення закону, і каратися такі дії повинні жорстко і негайно - виходячи з вимог українського законодавства. Нонсенс полягає в тому, що Президент України Петро Порошенко, від імені чиєї політичної сили балотується Голубов, як раз і підписав закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян". Питання в тому, яким же чином буде покараний (і покараний взагалі?) порушник, нехтує законом і безпосередньо забезпечив підкуп виборців", - підкреслив Макаренко.

Нагадаємо, 14 жовтня 2014 року в Україні прийнято Закон №1703-VII "ПРО внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян". Згідно із законом, за продаж свого голосу виборця можуть оштрафувати на суму 3100-5400 гривень або призначити виправні роботи до 2-х років, або позбавити волі до 2-х років. Тим же, хто намагається підкупити виборця, загрожує обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі до трьох років без права займати відповідні посади.

У штабі кандидата від "Блоку Петра Порошенко" по 136-му округу виявлено склад з продуктовими пайками