ua en ru

У штабі АТО вважають провал "нормандських переговорів" передвісником подальших бойових дій з боку РФ на Донбасі

У штабі АТО вважають провал "нормандських переговорів" передвісником подальших бойових дій з боку РФ на Донбасі

У штабі антитерористичної операції на Донбасі вважають провал "нормандських переговорів" передвісником подальших бойових дій з боку Росії і донбаських бойовиків на сході України. Про це в ході брифінгу в Києві заявив виконувач обов'язків спікера Генштабу Збройних сил України (ЗСУ) Владислав Селезньов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Враховуючи той факт, що останнім часом жодні переговори, в тому числі й у "нормандському форматі" ні до чого конкретного не привели, і продовжують відкладатися, слід очікувати, що зіткнення між незаконними збройними формуваннями не є згортанням проекту "Новоросія", а чіткою організацією російсько-терористичних військ для ведення подальших бойових дій за наказами єдиного керівництва", - заявив Селезньов.

Він також зазначив, що залишається загроза здійснення терактів проти окремих громадян і організацій, які займаються волонтерською діяльністю на користь ВСУ.

Нагадаємо, 29 грудня 2014 р. Президент України Петро Порошенко анонсував проведення зустрічі в Астані 15 січня на рівні Президентів у "нормандському форматі" для врегулювання ситуації на Донбасі.

Із квітня 2014 р. на Донбасі нові українські власті, що прийшли на зміну команді четвертого Президента Віктора Януковича, проводять антитерористичну операцію проти проросійських сепаратистів, які захопили Луганськ і Донецьк і оголосили там окремі "республіки". Сепаратистів всіляко підтримує влада Росії.