ua en ru

Експерти УЄФА відзначили відчутний прогрес, досягнутий Україною на будівництві аеропортів

У вівторок, 21 вересня, в штаб-квартирі УЄФА відбулося чергове засідання Наглядової ради Євро-2012. Українську сторону на ньому представляли: президент Федерації футболу України (ФФУ) Григорій Суркіс, керівник МОК "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський та директор Національного агентства Євро-2012 Володимир Ковалевський, повідомляє прес-служба ФФУ.
На порядок денний робочої зустрічі було винесене широке коло питань, які стосуються підготовки та проведення фінального турніру Євро-2012 в Україні та Польщі на найвищому рівні. Зокрема, констатовано факти поглиблення взаємодії між двома приймаючими країнами у рамках міжурядового співробітництва, а також співпраці між приймаючими містами за принципом: "дві країни - один турнір". Відзначено, що дієвими механізмами його реалізації є Польсько-українська міжурядова угода про співробітництво щодо фінального турніру Євро-2012 та Рада міст Євро-2012.
Значну увагу під час засідання Наглядової ради було приділено аналізу стану реалізації інфраструктурних проектів. Експерти УЄФА відзначили відчутний прогрес, досягнутий українською стороною на будівництві аеропортів (Київ, Львів, Донецьк, Харків), стадіонів (Київ, Львів), комунальних доріг, готелів тощо.
Позитивну оцінку учасників наради отримали також законодавчі ініціативи української влади, спрямовані на виконання гарантій, наданих УЄФА ще на стадії подачі заявки (звільнення від сплати ПДВ, спрощення митних формальностей, закон про волонтерських рух тощо). Наразі ведеться розробка операційних планів управління стадіонами, аеропортами, транспортною системою.
Окрім того, члени Наглядової ради були поінформовані про те, що в рамках промоції фінального турніру на теренах нашої держави Федерація футболу України спільно з Місцевим організаційним комітетом розробляють план промо-заходів, який буде реалізовуватися під час домашніх товариських матчів національних збірних команд.