ua en ru

У Шевченківському райсуді Києва почалося судове засідання з обрання запобіжного заходу для Мельниченка

У Шевченківському районному суді Києва почалося судове засідання, де очікується буде призначена міра запобіжного заходу екс-майору Миколі Мельниченку. Засідання відкрив головуючий у справі суддя Андрій Трубніков, передає кореспондент РБК-Україна.

На судовому засіданні присутній Микола Мельниченко, його захисник адвокат Микола Неділько та цивільна дружина Наталя Розинська. Сторону позивача представляють представники Служби безпеки України. Також у залі присутні представники ЗМІ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Мельниченко допитали в Генпрокуратурі і пред'явили йому звинувачення у кримінальній справі про розголошення державної таємниці.

24 жовтня, Служба безпеки України затримала Мельниченка в аеропорту "Бориспіль". Він був оголошений в міжнародний розшук минулої осені.

СБУ розслідує відносно Мельниченка кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 328 "розголошення державної таємниці", ч. 1 ст. 358 "підроблення документів" та ч.3 ст. 365 "перевищення службових повноважень" УКУ.

Читайте також: Італія відпустила Мельниченка на свободу