ua en ru

У Північній Ірландії незговірлива водій автобуса запобігла теракту

У Північній Ірландії двоє чоловіків у чорних масках спробували влаштувати теракт у місті Лондондеррі. Однак планам злочинців не судилося збутися через незговірливість і пильність водія автобуса.

У Північній Ірландії двоє чоловіків у чорних масках спробували влаштувати теракт у місті Лондондеррі. Однак планам злочинців не судилося збутися через незговірливість і пильність водія автобуса, передає Associated Press.

Злочинці обрали досить оригінальний спосіб здійснення теракту. Вони зайшли до автобусу із сумкою, у якій знаходився вибуховий пристрій, і попросили жінку-водія доставити бомбу до управління поліції.

Водій пішла на маленьку хитрість і запевнила злочинців, що неодмінно виконає прохання. Варто було терористам в масках сховатися за рогом, як жінка припаркувала автобус і викликала поліцію. Поки вибухотехніки розмінували бомбу, з найближчих будинків були евакуйовані близько 70 мешканців.

Наразі жодне угрупування не взяло на себе відповідальності за невдалий замах. Поліція схиляється до версії, що за злочином стоять прихильники "Ірландської республіканської армії".