ua en ru

У північній частині Донецька ведуться активні бойові дії, - мерія

У північній частині Донецька станом на 18:30 ведуться активні бойові дії, немає світла в трьох районах міста.

У північній частині Донецька станом на 18:30 ведуться активні бойові дії, немає світла в трьох районах міста. Про цьому повідомила прес-служба мерії Донецька.

"Масштаби руйнуванняі пошкодження житлового фонду встановлюються. На місцях працюють МНС України в Донецькій області та бригади швидкої допомоги", - йдеться в повідомленні мерії Донецька.

Як повідомляється, в 15:30 прямим попаданням снаряда була пошкоджена високовольтна лінія "Смолянка-Магістральна". В результаті знеструмлено живлять підстанції "Маяк", "Засядько", "Магістральна", "Щербаківська", "Гілка" і "Бутівка", від яких живляться мережі всіх энергоподающих підприємств міста.

"Станом на 18:00 приступити до ремонту високовольтної лінії не представляється можливим через безперервні обстріли. Энергоподающие підприємства ведуть перепідключення підстанцій. Без електроенергії близько 200 ТП. За резервною схемою підключені Центральна міська клінічна лікарня №1 (лікарня Вишневського), станція переливання крові і Донецька обласна клінічна травматологічна лікарня", - йдеться в повідомленні.

Без енергопостачання виявилися близько 400 трансформаторних підстанцій - Київський, Ворошиловський і частково Куйбишевський райони. Із-за чого відсутнє електропостачання була припинена робота Північного і Центрального водопровідних вузлів КП "Донецькміськводоканал". Водоподача в Київському районі припинено до відновлення електропостачання. Крім того, в місті була повністю зупинена робота міського електротранспорту.

Раніше повідомлялося, що в Донецьку за боїв знеструмлена шахта ім. Засядька, під землею залишилися гірники.