ua en ru

У Північній Америці через крижаний дощ і буран без світла залишилися 500 тис. будівель

Понад 500 тис. житлових будинків, комерційних і промислових будинків залишаються без електроенергії в центрі та на північному сході США, а також в Канаді після того, як у минулі вихідні на північноамериканський континент обрушився циклон, супроводжуваний крижаним дощем і бураном, передає Associated Press. Щонайменше 14 людей загинули в результаті розгулу стихії.

Як повідомляє Національна служба погоди США, очікується, що в північній частині Великих рівнин (у Південній Дакоті і частинах Канзас і Небраска), а також в центральній частині Скелястих гір (Айдахо і Вайомінгу) випаде ще більше опадів у вигляді снігу. Потім циклон рушить у бік Великих озер і на Середній Захід.

У канадському м. Торонто дві людини загинули від отруєння чадним газом, коли грілися з допомогою бензинового генератора. Влада Торонто повідомили, що без світла залишаються 90 тис. споживачів електроенергії. Хоча це значно менше, ніж у вихідні, коли електропостачання втратили 350 тис. споживачів. До Різдва повністю відновити енергопостачання в місті, мабуть, не вдасться.

У регіоні стоїть морозна погода, що ускладнює ситуацію для місцевих жителів. Деякі штати США відкрили пункти для проживання людей, у яких немає електроенергії.

В американському штаті Мен без світла залишаються 100 тис. споживачів електроенергії. Місцева енергетична компанія Central Maine Power направила понад 1 тис. робітників на відновлення енергопостачання в штаті.

Така ж ситуація спостерігається і в Мічигані, де компанія Consumers Energy - найбільший провайдер комунальних послуг у штаті - заявила про найбільший блэкауте (аварії в енергосистемі) за свою 126-річну історію. Близько 17% з 1 млн 800 тис. клієнтів компанії залишилися без світла, коли пізно ввечері 22 грудня на Мічіган обрушився шторм. За даними на 24 грудня електрики були позбавлені до 157 тис. чоловік.