ua en ru

У Севастополі українські військові не допустили вивезення зброї спецназом РФ

В Севастополі (Крим) сьогодні, 2 березня 2014 р. військовослужбовці військової частини 191 навчального загону ВМС України не допустили захоплення та вивезення зброї спецназом РФ.

В Севастополі (Крим) сьогодні, 2 березня 2014 р. військовослужбовці військової частини 191 навчального загону ВМС України не допустили захоплення та вивезення зброї спецназом РФ. Про це повідомляє місцевий сайт Seabreeze.

"Російські спецназівці незаконно проникли на територію військової частини 191 навчального загону ВМС України і захопили зброю. Спроба вивезення зброї була успішно запобігли з допомогою блокування бронетранспортером БТР-80 російського військового КАМАЗа", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, офіцери стали "живим щитом" навколо бронетранспортера і не дали російським військовим відбуксирувати його в бік.

"Незважаючи на те, що силовики РФ двічі стріляли з автомата в повітря, українські військові не відступили і не піддалися на провокацію силового сценарію", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, вдалося прийти до компромісу: російський спецназ залишив територію військової частини, а КАМАЗ зі зброєю в супроводі українських військових відправлений на 174-ма базу зберігання ВМС України.