ua en ru

У Севастополі буде затверджено регіональний статус російської мови, - В.Саратов

У Севастополі буде затверджено регіональний статус російської мови. Про це заявив голова Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Валерій Саратов, коментуючи журналістам постанову Ленінського райсуду про надання російській мові статусу регіональної, передає прес-служба СМДА.

"За нашою оцінкою, порушено Європейську хартію про місцеве самоврядування, тому звертатимемося до апеляційної інстанції. Ми висловили категоричну незгоду, ми вважаємо, що сьогодні Севастополю має бути надано статус регіональної російської мови. Ми відстоюватимемо позицію в суді", - сказав В.Саратов.

Він також заявив, що домагатиметься функціонування в Севастополі ухваленого рішення міськради. Якщо це буде потрібно, ініціюватиме ухвалення подібного рішення представницьким органом влади.

"Навіть якщо суд апеляційної інстанції не підтримає нашу апеляцію, ми в тій або іншій формі повторимо наше рішення", - підсумував В.Саратов.

Нагадаємо, в 2006 р. Севастопольська міськрада ухвалила рішення про регіональний статус російської мови, після чого прокурор Севастополя оскаржив рішення органу місцевого самоврядування.

Водночас, Верховна Рада Криму 26 травня 2010 р. надала російській мові статус регіональної.