ua en ru

В.Семиноженко звільнено за ініціативою В.Януковича і без відома М.Азарова, - джерела

Сьогоднішнє звільнення Володимира Семиноженка з посади віце-прем'єра з гуманітарних питань відбулося без відома прем'єр-міністра Миколи Азарова. Про це РБК-Україна повідомили джерела в парламентській фракції Партії регіонів.
«Зняття В.Семиноженка - це, за суттю, пряма ініціатива Президента Віктора Януковича», - сказав нардеп від ПР. Він не зміг пояснити, яким чином проект постанови про зняття віце-прем'єра можна було приховати від прем'єр-міністра.
Другий нардеп від ПР сказав РБК-Україна, що В.Янукович також хотів відставки міністра науки і освіти Дмитра Табачника. «Але Президента вдалося переконати, оскільки питання про відставку Д.Табачника вже розглядалося на поточній пленарній сесії», - пояснив парламентарій. На уточнююче питання РБК-Україна, чи знав М.Азаров про можливу відставку Д.Табачника, нардеп від ПР відповів: «Ні, прем'єр-міністр про це нічого не знав».
Народний депутат від НУ-НС, у свою чергу, підтвердила слова парламентаріїв від ПР.
Прес-секретар М.Азарова Віталій Лук 'янов сказав РБК-Україна, що він не може прокоментувати інформацію, отриману від нардепів, оскільки прем'єр-міністр перебуває на переговорах, в силу чого не є доступним.