ua en ru

В.Семиноженко: По розвитку інформаційного суспільства Україна суттєво відстає від Казахстану, Білорусі та інших країн СНД

По розвитку інформаційного суспільства Україна суттєво відстає не лише від Росії, але і від Казахстану, Білорусі і інших країн СНД. Таку думка в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" висловив голова Державного комітету з питань науки, інновацій і інформатизації Володимир Семиноженко.

"Я не думаю, що інформаційне суспільство можна побудувати. Воно повинне стати інформаційним", - вважає він.
За словами В.Семиноженко, для цього суспільству належить вирішити три завдання: подолання цифрової нерівності; вирішення проблеми доступності інформаційно-комунікаційних технологій, яка впирається в комп'ютерну освіченість; розвиток електронної або цифрової демократії.
"Це - одна частина. Друга частина - це інформаційні технології. Сфера розвитку програмного продукту, електронне управління країною, електронна комерція, електронна освіта, електронна медицина, - відзначив він. - І, нарешті, це все, що пов'язане з сферою комунікацій. Оптоволкно - від кожного села, від кожної школи до будь-якого органу виконавчої влади, до кожної квартири. Тобто все, що пов'язане з комунікаціями, має бути розвинене".
В.Семиножнеко також висловив думку, що Україна поки знаходиться на початку становлення інформаційного суспільства.
"Ми зараз скоріш "суспільство телеглядачів", ніж інформаційне суспільство. І нам як суспільству в цілому зараз належить зробити перехід від пасивного споглядання до активного управління інформацією", - сказав він.