ua en ru

В.Саратов заявив про неможливість розвитку Севастополя без зміни цільового призначення низки ділянок, що знаходяться у віданні ЧФ РФ

Без цільової зміни призначення низки земельних ділянок, що знаходяться у веденні Чорноморського флоту (ЧФ) Російської Федерації (РФ), активний розвиток Севастополя неможливий. Про це заявив на брифінгу голова Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Валерій Саратов, передає прес-служба СМДА.

"Адміністрація вимушена ставити це питання, щоб його почула російська сторона, тому що без цільової зміни призначення низки земельних ділянок розвиток Севастополя неможливий", - сказав В.Саратов.

Водночас він відзначив, що "сьогодні Росія, фактично продовживши перебування Чорноморського флоту в Україні до 2042 року, практично сплатила оренду цієї землі".

"Тому сьогодні без доброї волі російської сторони рішення щодо зміни цільового призначення земельних ділянок прийнято бути не може. Тут потрібно знайти алгоритм, який би враховував інтереси всіх сторін", - сказав голова СМДА.

За його словами, одним з можливих виходів може стати виставлення окремих земельних ділянок, які не задіяні флотом, на аукціон, гроші від якого можуть бути використані для будівництва житла для російських і українських сімей військовослужбовців, а також для вирішення проблем, пов'язаних з інфраструктурою міста.

Як приклад керівник адміністрації назвав ділянку в центрі міста в районі мису Кришталевого, де розташований завод ЖCІ, що належить російському Чорноморському флоту, але в даний час не працює.

Нагадаємо, 21 квітня 2010 р. в Харкові Президент України Віктор Янукович і Президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду між Україною та Російською Федерацією щодо перебування ЧФ РФ на території України, яким термін перебування ЧФ РФ продовжено на 25 років - до 2042 року.