ua en ru

В.Саратов назвав незаконним стягування грошей за автопаркування в Севастополі

Стягування грошей за автомобільне паркування сьогодні в Севастополі є незаконним, і найближчим часом його буде скасовано. Про це заявив на брифінгу голова Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Валерій Саратов, передає прес-служба адміністрації

"Розпорядження випущено із грубим порушенням законодавства. Перше - такі рішення повинні ухвалюватися конкретно, які місця визначені під автостоянку. Друге - на сесії повинні затверджуватися розцінки, послуги тих підприємств, які забезпечують паркування", - сказав В.Саратов.

Крім того, як стверджує губернатор, "місця автомобільного паркування мають бути обладнані, розмічені, і гроші можуть братися тільки за наявності касового апарату, чого в даний час немає".

"Стягування сьогодні грошей за паркування - це шахрайство, тому тих, хто намагається сьогодні взяти гроші за автопаркування, затримуватиме міліція", - завірив голова СМДА.

В.Саратов сподівається, що після його зустрічі з в.о. прокурора міста, з яким обговорювалося питання законності розпорядження про паркування автотранспорту в Севастополі, цей документ буде скасовано.

Разом із тим, градоначальник не виключає, що надалі може бути розроблено інший документ про паркування автотранспорту в місті.

"Під час підготовки до наступного сезону, якщо ми вийдемо на це рішення зробити платні автопарковки, тоді відповідно підготуємо новий, такий, що відповідає законодавству, документ, винесемо його на сесію міськради. Якщо це і буде, то навесні наступного року. На зиму робити це не доцільно", - резюмував В.Саратов.