ua en ru

У низці округів на Донбасі був порушений принцип рівності для партій і кандидатів, - "ОПОРА"

У деяких округах на Донеччині був порушений принцип рівності умов і можливостей для партій і кандидатів.

У деяких округах на Донеччині був порушений принцип рівності умов і можливостей для партій і кандидатів. Про це повідомив аналітик громадянської мережі "ОПОРА" Олександр Клюжев, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не було визначено на законодавчому рівні питання про кількість виборчих дільниць, які в цих умовах повинні були б забезпечити голосування в цих округах і за великим рахунком суб'єкти виборчого процесу дізналися про кількість дільниць у тому чи іншому окрузі Донецької та Луганської області, де можливо забезпечити голосування, лише в останню п'ятницю перед днем голосування. За нашими оцінками, такі умови функціонування виборчих комісій в окремих округах Донецької та Луганської областей, які де-факто розподілені між законною владою і незаконними формуваннями, спричинили порушення принципу рівності умов і можливостей для партій і кандидатів, які беруть участь у виборах народних депутатів України і в тому числі для офіційних спостерігачів від громадських організацій", - сказав Клюжев.

Він зазначив, що спостерігачі не мали можливості повноцінно спостерігати за організацією виборчого процесу в одномандатних виборчих округах №45, 52, 53 Донецької області. "За оцінками спостерігачів "Опори" саме в цих округах в основному не забезпечувалися можливості для всіх кандидатів і партій скористатися всіма правами і можливостями, які для них передбачені виборчим законодавством",- сказав Клюжев.

Нагадаємо, 26 жовтня в Україні пройшли позачергові вибори Верховної Ради.