ua en ru

У ряді міст Італії пройшли маніфестації в підтримку Євромайдану

У ряді міст Італії 8 грудня пройшли акції на підтримку українського Євромайдану.

Українці Риму взяли участь в молитві "Ангел Господній", яку відслужив святійший отець на площі Святого Петра у Ватикані. Синьо-жовті прапори і плакати з написами на італійській мові "Святий отче, молися за Україну" привертали увагу журналістів і всіх присутніх. Багато з них підходило до української групи, розпитуючи про ситуацію в Україні. Журналісти робили фото і брали інтерв'ю. Українці виконали церковний і державний гімни і молилися за учасників Майдану.

У ряді міст Італії пройшли маніфестації в підтримку Євромайдану

О 14:00 розпочався мітинг на Пьяцца Ротонда, навпаки Пантеону. Кілька сотень українців зібралися в серці стародавнього Риму. Присутні тримали величезний український прапор, плакати на підтримку Майдану.

Всі виступаючі на італійською, англійською та українською мовами висловлювали підтримку українському Майдану, вимагали відставки Президента України і уряду, а також зверталися до італійським політикам з проханням підтримати український народ.

Окреме звернення було адресоване до італійських ЗМІ, з проханням з великою увагою ставитися до ситуації в Україні. Після молитви за Україну та виконання кількох стрілецьких пісень, всі присутні заспівали державний гімн, а в небо піднялися повітряні кульки у вигляді сердець з українським прапором.

Протягом дня, 8 грудня, українці Риму зібрали 2 тис. 360 євро допомоги для Майдану в Києві.