ua en ru

У Ростовській області закрито прикордонний пункт "Гуково", особовий склад частково евакуйований

У Ростовській області закрито прикордонний пункт пропуску "Гуково". Як повідомляє "РБК-Ростов" з посиланням на Південне митне управління, особовий склад постів "Гуково" і "Донецьк" частково евакуйований через обстановку на кордоні, що ускладнилася.

У Ростовській області закрито прикордонний пункт пропуску "Гуково". Як повідомляє "РБК-Ростов" з посиланням на Південне митне управління, особовий склад постів "Гуково" і "Донецьк" частково евакуйований через обстановку на кордоні, що ускладнилася. При цьому останній відновив роботу о 10:00 за київським часом в штатному режимі.

"1 липня 2014 р. о 09:30 за київським часом (08:30 за київським часом) посадові особи митних постів МАПП (міжнародного автомобільного пункту пропуску) "Гуково" Ростовської митниці та МАПП "Донецьк" Міллеровської митниці почули постріли і вибухи на території Луганської області в районі українських митних пунктів "Червонопартизанськ" та "Ізварине" відповідно", - розповів представник Південного митного управління.

За його словами, робота "Гуково" зупинено, у зв'язку з триваючими бойовими діями та загрозою для життя громадян.

"Особовий склад митного поста готовий приступити до здійснення функцій у пункті пропуску, як тільки зникне загроза безпеки для громадян", - повідомили в прес-службі управління.

Обстановка на митних пунктах пропуску на кордоні Ростовської області з Україною почала ускладнюватися 20 червня. Тоді в результаті обстрілу МАПП "Новошахтинськ" був серйозно поранений старший державний митний інспектор Олександр Бодня, багато будівель і споруд отримали різні ушкодження.

28 червня був обстріляний митний пост МАПП "Гуково" Ростовської митниці. Постраждало 2-поверхова адміністративна будівля, що перебуває у багатосторонньому автомобільному пункті пропуску. Через кілька годин митники змогли повернутися на робочі місця.

Нагадаємо, 30 червня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом обстрілу з території України житлових будинків і контрольно-пропускного пункту в Ростовській області.