ua en ru

В Росію повернувся перший затриманий в Україні десантник

Затриманий у понеділок разом з дев'ятьма товаришами по службі військовослужбовець 331-го полку ВДВ Артем Кузьмін повернувся в Росію.

Затриманий у понеділок разом з дев'ятьма товаришами по службі військовослужбовець 331-го полку ВДВ Артем Кузьмін повернувся в Росію. Про це РБК повідомила його дружина Людмила Кузьміна. За словами жінки, їй зателефонували представники командування полку і повідомили про доставку пораненого десантника в Петербург. Цю ж інформацію керівнику Ради солдатських матерів Костроми Людмилі Кузьміної підтвердив віце-губернатор Костромської області Володимир Кирпичник.

Раніше Володимир Путін підтвердив, що доля російських військових затриманих на Україні обговорювалася на зустрічі президента з його українським колегою Петром Порошенком. Той, за словами Путіна, пообіцяв повернути костромських десантників на батьківщину.

"Ми з Петром Олексійовичем Порошенком про це говорили, і він запевнив мене в тому, що російські військовослужбовці будуть передані Росії так само, як ми передавали і передаємо досі українських військовослужбовців", - заявив Путін на молодіжному форумі "Селігер".

У Міноборони РБК заявили, що поки не коментують переговори по звільненню десантників.

Нагадаємо, в київському СІЗО залишаються 9 затриманих силами АТО російських десантників.