ua en ru

У Росії заявили про загрозу військового протистояння з НАТО в країнах Балтії

У Росії заявили про загрозу військового протистояння з НАТО в країнах Балтії
Постійний представник Росії в НАТО Олександр Грушко вважає, що альянс, нарощуючи свої сили в країнах Балтії, фактично перетворює балтійський регіон у сферу воєнного протистояння з Росією.

Постійний представник Росії в НАТО Олександр Грушко вважає, що альянс, нарощуючи свої сили в країнах Балтії, фактично перетворює балтійський регіон у сферу воєнного протистояння з Росією. Про це Грушко заявив в ефірі телеканалу "Росія 24".

"На жаль, НАТО фактично перетворює балтійський регіон, який був спокійним регіоном з військової точки зору, в сферу якогось військового протистояння з Росією, це тупиковий шлях", - сказав він.

Поспред зауважив, що не бачить різниці між постійним розміщенням військ в балтійському регіоні і безперервної ротацією цих військ, як це відбувається сьогодні. Більш того, на думку Грушко, такі ротації є більш небезпечними.

"Такі ротації дозволяють ознайомити велику кількість військового контингенту з театром військових дій, і в подальшому ці війська можуть бути задіяні в якихось військових операціях", - пояснив Грушко.

Грушко знову відкинув звинувачення генсека Йенса Столтенберга НАТО, яка звинуватила Росію в концентрації своїх кордонів біля кордону з Україною. При цьому "самі натовці визнають, що у них немає матеріалів об'єктивного контролю", заявив він. Грушко підкреслив, що на антиросійську пропаганду Альянс витрачає чималі гроші, і скоро європейське суспільство задумається, куди витікають його кошти в умовах кризи.

Зазначимо, Міністерство оборони Литви повідомило, що кількість перехоплень російських літаків в балтійському районі збільшилася за рік більш ніж у два рази. Так, сьогодні винищувачі НАТО перехопили російський літак-розвідник Іл-20 над Балтійським морем біля берегів Латвії.