ua en ru

Винищувачі НАТО перехопили російський літак біля берегів Латвії

Винищувачі НАТО перехопили російський літак біля берегів Латвії
Винищувачі НАТО перехопили сьогодні російський літак-розвідник Іл-20 над Балтійським морем біля берегів Латвії, де перебував з візитом генеральний секретар АТО Йенс Столтенберг.

Винищувачі НАТО перехопили сьогодні російський літак-розвідник Іл-20 над Балтійським морем біля берегів Латвії, де перебував з візитом генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає Bloomberg.

Про перехоплення російського літака над нейтральними водами поблизу Латвії повідомили латиські Військово-повітряні сили. На перехоплення були відправлені винищувачі F-16.

Зазначимо, останнім часом відносини між Росією і НАТО ускладнилися через конфлікт на Донбасі.

Напередодні Столтенберг під час відвідин Латвії заявив, що на перехоплення російських військових літаків в цьому році винищувачі НАТО піднімалися 400 разів, оскільки російські ВПС наближалися до повітряного простору держав-членів Північноатлантичного альянсу. За його словами, порівняно з минулим роком кількість перехоплень збільшилася на 50%.

У свою чергу Міністерство оборони Литви повідомило, що кількість перехоплень російських літаків в балтійському районі збільшилася за рік більш ніж у два рази. Так, за даними на 19 листопада, було 112 перехоплень. Для порівняння: в минулому році було 47 подібних інцидентів, а в 2012 році - 44 інциденту.

Генсек НАТО вважає, що російські ВПС ігнорують правила безпеки, покликані мінімізувати ризик зіткнення з цивільними літаками.

Заступник міністра оборони Росії Сергій Рябков раніше заявляв, що не варто хвилюватися із-за перехоплень винищувачами НАТО російських літаків поблизу кордонів Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, під час перебування в Литві Столтенберг заявив, що НАТО фіксує пересування російської техніки до розмежувальної лінії на Донбасі.