ua en ru

У Росії в 2013 р. мігранти будуть допущені в роздрібну торгівлю алкогольними напоями

У Росії в 2013 р. іноземні працівники будуть допущені в роздрібну торгівлю алкогольними напоями, включаючи пиво. Відповідну постанову підписав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

У наступному році квота на таких працівників складе 25% від загальної чисельності співробітників торгового підприємства проти 0% у поточному році. Що стосується квот на іноземних працівників в інших сферах роздрібної торгівлі, то вони не зміняться. Так, у торгівлі фармацевтичними товарами, в наметах і на ринках, а також в іншій роздрібній торгівлі поза магазинами вони, як і в поточному році, складуть 0%.

Про те, що торговельні мережі РФ незабаром отримають право офіційно наймати на роботу трудових мігрантів, повідомлялося в жовтні. В ході урядової комісії під керівництвом першого віце-прем'єра РФ Ігоря Шувалова Міністерству праці та зайнятості РФ було доручено розробити відповідний нормативно-правовий акт.

Відзначимо, що заборона на залучення мігрантів в торгові мережі була введена п'ять років тому. У підсумку ритейлери змушені були наймати гастарбайтерів у сторонніх компаній з аутсорсингу, однак у минулому році Федеральна міграційна служба Росії (ФМС) почала активно карати мережі за подібні дії. Після цього ритейлери почали перейматися захистом власних прав на залучення іноземної робочої сили і подали кілька позовів до ФМС, однак не всі рішення були прийняті на користь торговельних мереж.

Читайте також: У РФ з 1 грудня мігранти повинні будуть підтверджувати документально знання російської мови при влаштуванні на роботу