ua en ru

У Росії проходить єдиний день голосування

У Росії стартував єдиний день виборів. О 1:00 за київським часом відкрилися ділянки для голосування по виборах губернатора Амурської області. Таким чином, саме цьому регіону випав почесний обов'язок першим повернути собі обрання глави регіону всенародним голосуванням.

У виборах в Приамур'ї беруть участь 4 кандидати - члени "Єдиної Росії", КПРФ, ЛДПР і "Справедливої Росії". Претендентам від "Правої справи" і РПР-Парнас в реєстрації було відмовлено.

Станом на 15:00 за місцевим часом явка в Амурській області склала трохи більше 26%. Найменшу активності проявляють жителі центрального міста регіону Благовіщенська, де до урн прийшли близько 17% виборців.

О 7:00 за Києвом вибори губернатора стартували ще в чотирьох регіонах - Білгородській, Брянській, Новгородській і Рязанській областях.

Що стосується різних муніципальних виборів, то вони проходять відразу в 77 суб'єктах Федерації. Чимала увага прикована до виборів мера міста Хімки. Виборча кампанія в цьому підмосковному місті супроводжувалася численними скандалами, а опозиція заздалегідь звинуватила владу в тому, що вона нібито готує фальсифікації.