ua en ru

У Росії допитали екс-міністра оборони Сердюкова у справі про "Оборонсервіс"

Екс-міністр оборони Анатолій Сердюков був допитаний як свідок у Слідчому комітеті Росії у справі про "Оборонсервіс".

Як повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін, Сердюков залишив Слідчий комітет і на питання слідства не відповів. "Він заявив клопотання про перенесення допиту на 11 січня 2013 р., на який він прийде разом з адвокатом", - зазначив Маркін. Слідчий з цим проханням погодився.

В даний час за фактами розкрадання при продажу військового майна через ВАТ "Оборонсервіс" порушено кілька кримінальних справ. Фігурантами справи є керівник ЗАТ "Безпека й зв'язок" Андрій Луганський, засновник компанії "Безпека й зв'язок" Олександр Єлькін, Катерина Сметанова, яка займала раніше посаду генерального директора Центру правової підтримки "Експерт", а також компаній "Міра" і "ВітаПроджект", і Максим Закутайло, який раніше обіймав посаду генерального директора Окружного матеріального складу Московського округу Військово-повітряних сил протиповітряної оборони. Під домашній арешт поміщена і колишній керівник "Оборонсервіса" Євгена Васильєва.

Всі перераховані особи звинувачуються в шахрайстві при реалізації нерухомості, земельних ділянок і акцій, що належать ВАТ "Оборонсервіс". За останніми даними, збиток від дій шахраїв склав 6,7 млрд руб.

Читайте також: Братам Навальным СК РФ висунула звинувачення в шахрайстві