ua en ru

У Росії долар і євро різко подорожчали на перших торгах в 2015 році

У Росії долар і євро різко подорожчали на перших торгах в 2015 році

Курс долара на відкритті перших в 2015 році торгів на Московській біржі в понеділок, 5 січня, виріс більш ніж на три рубля в порівнянні із закриттям попередньої торгової сесії, яка завершилась 30 грудня минулого року. За долар на відкритті сьогоднішніх торгів давали 59,34 руб.

За даними на 9:15 за київським часом рубль дещо відіграв падіння - долар коштував вже 58,65 руб.

Курс євро також продемонстрував зростання. На відкритті торгів один євро коштував 71,95 руб., згодом рубль дещо зміцнився, і за даними на 9:15 за київським часом європейська валюта торгувалася на рівні 70,10 руб.

Ослаблення рубля триває на тлі падіння світових цін на нафту. На минулому тижні ціни на нафту досягли п'ятирічного мінімуму. На торгах 2 січня вартість бареля нафти сорту Brent опускалася до 56,37 дол./бар., ціна бареля нафта WTI - до 52,67 дол./бар.. Сьогодні ціни на нафту продовжили тенденцію до зниження - вартість бареля нафти марки Brent впала до 55,54 дол./бар.

Водночас євро в останні дні різко ослаб по відношенню до долара. На торгах у понеділок, 5 січня, він досяг рекордно низьких показників, опустившись до дев'ятирічного мінімуму. Як повідомляє Financial Times, європейська валюта слабшає на очікуваннях інвесторів, що ЄЦБ може ввести кількісне пом'якшення і реакції ринку на ситуацію з потенційним виходом Греції з єврозони.

На торгах у понеділок євро по відношенню до долара подешевшав відразу на 1,2%. За 1 євро давали 1,1860 дол. Це найгірший показник з травня 2006 р.