ua en ru

У Ризі знову частково обрушилася решта конструкцій торгового центру, ніхто з рятувальників не постраждав

У Ризі частково обрушилася решта конструкцій торгового центру Maxima в Золитуді. Інцидент стався в 17:55, передає корпорація Mix Media.

За словами представника Державної пожежно-рятувальної служби Вікторії Шембеле, це не було спеціальним обвалом. В 18:00 почалася перекличка пожежних, в результаті якої з'ясувалося, що ніхто з рятувальників в результаті повторного не постраждав.
З 1 тис. 500 кв. м, що займає територія зруйнованого торгового центру Maxima в Золитуде, рятувальникам залишилося обстежити 80 кв. м.

"Обстеження дуже ускладнене через те, що несучі конструкції тріснули. Робота відбувається в п'яти дільницях, у тому числі в погребі. Завали місцями досягають 4 м в глибину", - повідомила Шембеле.

Інцидент стався увечері 21 листопада 2013 р. Спочатку обрушилися одна зі стін торгового центру і дах. Коли на місце прибули перші рятувальники і почали звільняти постраждалих від завалів, звалилася ще одна стіна. Площа обвалення склала близько 500 кв. м. За останніми даними, в результаті обвалення загинули 54 людини, в тому числі двоє громадян РФ.

У Латвії 23, 24 і 25 листопада оголошені днями національної жалоби за жертвами. Крім того, 24 листопада жалобу оголошено в Литві.