ua en ru

У РФ курс долара до рубля наблизився до 39 руб./дол

Офіційний курс валюти США виріс сьогодні на 71,97% і досяг нового історичного максимуму щодо російського рубля, вперше перевищивши рубіж 38 руб./дол. - 38,7058 руб./дол.

Офіційний курс валюти США виріс сьогодні на 71,97% і досяг нового історичного максимуму щодо російського рубля, вперше перевищивши рубіж 38 руб./дол. - 38,7058 руб./дол.

До сьогоднішнього дня найвищий офіційний курс американського долара складав 37,9861 руб./дол. (на 16 вересня 2014 року).
Станом на 14:00 мск курс долара розрахунками tomorrow становив 38,60 руб./дол., що на 21,5% (+0,56%) вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Максимальні угоди по долару відбуваються на рівні 38,93 руб./дол., мінімальні - 38,46 руб./дол.

Станом на 14:00 мск курс євро розрахунками tomorrow становив 49,97 руб./євро, що на 32,5% (+0,66%) вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Максимальні угоди по євро відбуваються на рівні 50,37 руб./євро, мінімальні - 49,741 руб./євро.

Вартість кошика Банку Росії за станом на 14:00 мск становила 43,711 руб., що на 25,92 коп. (+0,60%) вище за рівень закриття попереднього торгового дня.

Падіння рубля триває, відзначає аналітик інвестиційного департаменту ВТБ 24 Олексій Міхєєв. Поведінка ринку в парі долар/рубль можна характеризувати як панічний і нераціональне.

"Звичайно, в умовах, коли Центробанк РФ демонстративно відвернувся від контролю над курсом рубля, виникають думки про те, що рубль може падати дуже сильно без будь-яких обмежень. Тим більше, що рішення Центробанку залишити ставку незмінною на засіданні минулого тижня може розглядатися як розмін на можливу відмову від введення податку з продажів. Тут є очевидні взаємозв'язки: ослаблення рубля для бюджету, по суті, альтернатива підвищенню податків, а непідвищення податку стримує інфляцію на розмір податку і необхідність посилювати монетарну політику, а навантаження на реальний сектор є в обох випадках", - пише експерт.

Заступник директора аналітичного департаменту "Альпарі" Дарина Желаннова також зазначає, що рубль продовжує слабшати проти основних валют. Новий пакет санкцій Заходу, дешевшає нафта і відтік капіталу підривають позиції російської валюти. Експерт звертає увагу, що сьогодні розпочинається дводенне засідання ФРС, підсумки якого визначать подальшу динаміку на ринку. З високою ймовірністю риторика буде сприяти подальшому зміцненню долара. Остання статистика показала, що американська економіка відчуває себе непогано, розмови про швидке посилення параметрів монетарної політики активізуються. Позиції валют країн, у тому числі рубля, будуть слабшати, прогнозує аналітик.