ua en ru

У результаті захоплення газового комплексу загинули 37 іноземців, - прем'єр-міністр Алжиру

У результаті захоплення терористами алжирського газового комплексу загинули 37 іноземців, ще семеро числяться зниклими без вісті. Про це заявив сьогодні на прес-конференції прем'єр-міністр Алжиру Абдельмалеком Селлаль, передає Associated Press. Раніше, нагадаємо, повідомлялося про загибель 23 заручників.

За словами глави уряду, серед загиблих і зниклих без вісті є громадяни семи країн: Великобританії, США, Японії, Норвегії, Румунії та Малайзії. Інформацію про загибель японських громадян підтвердив прем'єр-міністр Японії, який уточнив, що в ході теракту були вбиті семеро японців.

Також Селлаль повідомив, що в результаті рятувальної операції алжирським військовим вдалося ліквідувати 29 бойовиків, ще троє були захоплені в полон. За словами прем'єр-міністра, зловмисники проникли на територію Алжиру з Малі, серед них був один громадянин Канади. Також в рядах терористів були громадяни Алжиру, Єгипту, Тунісу, Малі, Нігеру і Мавританії.

Нагадаємо, що 16 січня група бойовиків, імовірно зі складу "Аль-Кайєди" в ісламському Магрибі, атакувала газопереробний комплекс "Ін Аменас" в Алжирі. Були захоплені понад 800 заручників. Операція з їх звільнення була завершена алжирськими спецслужбами 19 січня.

Читайте також: Кількість загиблих заручників на газовій станції Amens в Алжирі зросла до 48 осіб