ua en ru

В результаті перестрілки біля виборчої дільниці в Єгипті одна людина загинула, двоє отримали поранення

В результаті перестрілки біля виборчої дільниці в 300 км на південь від Каїра сьогодні, 15 грудня, одна людина загинула і двоє отримали поранення, передає радіо "Маяк".

За даними місцевих ЗМІ, НП сталася неподалік від міста Манфалут. Члени двох ворогуючих між собою племінних кланів вирішили з'ясувати стосунки за допомогою зброї. Наведенням порядку зайнялися армія і поліція. Пункт для голосування, що розташувався в школі Червоного Півмісяця, відновив роботу лише кілька хвилин тому.

Стріляли сьогодні і в місті Ель-Махалла Ель-Кубра. Там, за інформацією, що надходить, один з пов'язаних з криміналітетом місцевих жителів відкрив вогонь у повітря у ділянки, посварившись з подільниками. Злочинець був негайно затриманий військовослужбовцями.

В цілому, референдум проходить при високій явці виборців. Окремі зіткнення і перестрілки між прихильниками підтримуючих проект нової Конституції ісламістів та їх супротивниками з числа світської опозиції відбуваються повсюдно, однак вони тут же припиняються військовослужбовцями.

За майже чотири години з моменту початку голосування вже зафіксовано десятки порушень. На одній з ділянок військовослужбовці заборонили виборцям, що стоять у черзі до урн, обговорювати проект основного нормативно-правового акта країни. На іншому пункті після відкриття була виявлена заповнена бюлетенями урна, багато дільниць розпочали роботу з великим запізненням або дотепер не функціонують. У ряді місць активісти "Братів-мусульман" ведуть агітацію на користь Конституції.

Читайте також: МЗС рекомендує громадянам України утриматися від поїздок в Єгипет