ua en ru

В результаті падіння літака Ан-26 під Слов'янському загинув один член екіпажу, - ІО

В результаті падіння літака Ан-26 під Слов'янському Донецькій області загинув один член екіпажу.

В результаті падіння літака Ан-26 під Слов'янському Донецькій області загинув один член екіпажу. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" (ІС) Дмитро Тимчук.

"За уточненими даними, на превеликий жаль, вчора не весь екіпаж зміг залишити борт підбитого над Слов'янському Ан-26. Борт залишили 3 члени екіпажу, 1 з них загинув. Щодо залишилися на борту членів екіпажу дані уточнюються", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Тимчук заявив, що збитий 6 червня під м. Слов'янськ Донецької області український літак Ан-26 був вражений російським протизенитним ракетним комплексом 9К333 "Верба".

За його словами, літак був уражений на висоті 4 050 м ракетою 9М336, випущеної з ПЗРК. У даний момент фрагменти ракети досліджуються українськими фахівцями. Тимчук підкреслив, що цей ПЗРК тільки в кінці травня цього року став надходити в підрозділи російської армії.

Нагадаємо, вчора бойовики підбили над Слов'янськом літак "АН-26", однак пілоти відвели літак у бік лісосмуги, щоб уникнути жертв, після чого катапультувалися.