ua en ru

В результаті аварії вертольота Мі-8 під Мурманськом загинули 16 осіб, 2 вижили

З 18 чоловік, що знаходилися на борту вертольота Мі-8, який зазнав аварії в Мурманської області, 16 загинули, а двоє вижили.

З 18 чоловік, що знаходилися на борту вертольота Мі-8, який зазнав аварії в Мурманської області, 16 загинули, а двоє вижили. Про це повідомляє прес-служба Міждержавного авіаційного комітету (МАК).

"За наявною інформацією, на борту перебували 5 членів екіпажу і 13 пасажирів. Повітряне судно зруйнувалася і затонуло", - наголошується в повідомленні МАК.

Міждержавний авіаційний комітет сформував комісію з розслідування цієї авіаційної події.

За попередніми даними, вертоліт Мі-8, що належав ВАТ "Апатит" і експлуатувався авіакомпанією "СПАРК Авіа", вилетів з міста Апатити в суботу, 31 травня, о 19:54 за московським часом. О 20:40 екіпаж не вийшов на зв'язок з центром управління повітряним рухом. Вранці 1 червня стало відомо, що вертоліт впав в Мунозеро недалеко від селища Східне Мунозеро в Терському районі області.

Серед пасажирів вертольота, за інформацією холдингу "Фосагро", голова її дочірньої компанії "Апатит" Олексій Григор'єв, його заступник Костянтин Нікітін, заступник губернатора Мурманської області Сергій Скоморохов, начальника департаменту лісового господарства по Північно-Західному округу Олег Вереникин, міністра екології області Олексій Смирнов і голова адміністрації Кіровська (поблизу Терського району) Андрій Дзвонар.