ua en ru

У результаті авіаудару НАТО в афганській провінції Кунар загинули дев'ятеро дітей

Поліція Афганістану в середу заявила, що сили НАТО у вівторок завдали авіаудар по провінції Кунар на сході Афганістану, в результаті загинули дев'ять дітей. Президент Афганістану Хамід Карзай, який перебуває у Великобританії з візитом, засудив даний інцидент, передає "Сіньхуа".
Канцелярія Президента Афганістану в середу опублікувала заяву, в якій говориться, що за менш ніж 10 днів подібні напади вже викликали жертви багатьох мирних жителів. У заяві наголошується, що Х.Карзай вже зажадав від відповідного органу провести розслідування даного інциденту.
Міжнародні сили зі сприяння безпеці в Афганістані (ІСАФ) потім опублікували заяву, висловивши жаль даним інцидентом. У заяві говориться, що "згідно з попереднім розслідування ІСАФ у вівторок несподівано загинули дев'ятеро мешканців провінції Кунар", "дуже шкода, що вертоліт НАТО отримав помилкову інформацію про місцезнаходження заколотників".
Провінція Кунар розташована у східній частині Афганістану на кордоні з Пакистаном. Там активізується діяльність антиурядових угруповань, таких як рух "Талібан". Як повідомляється, за минулі два тижні операції ІСАФ в даній провінції загинули 74 людини, включаючи дев'ять дітей.