ua en ru

У результаті авіаудару НАТО по лівійському м.Марса-ель-Брега загинули щонайменше 16 осіб

Сили НАТО сьогодні ввечері завдали авіаудару по місту Марса-ель-Брега на сході Лівії, в результаті чого загинули щонайменше 16 осіб, є також поранені. Про це повідомляє "Сіньхуа" з посиланням на повідомлення Національного телеканалу Лівії.

Як повідомило сьогодні лівійське державне телебачення, в результаті авіаудару НАТО був зруйнований готель. Щонайменше 16 людей загинули, ще близько 40 отримали поранення.

Під час нальоту в готелі знаходився ряд важливих представників племен. Вони як раз проводили акцію з закликом до об'єднання. Прямуючи з Тріполі в Бенгазі, вони по дорозі зупинилися в цьому готелі.

Лівійські повстанці сьогодні заявили про намір продовжити наступ на заході країни. За словами представника опозиції, наступною метою ополченців може стати місто Злітен, розташоване приблизно в 50 км на захід від Місурати.

За саму Місурату, стратегічно важливе місто-порт, вірні Муамару Каддафі війська і бійці опозиції продовжують бої.

Битви йдуть і на кордоні Лівії з Тунісом, в містечку Джехіба, яке прихильники М.Каддафі намагаються відбити у повстанців. Саме через Джехібу безліч лівійців біжать в сусідній Туніс. З початку збройного конфлікту, за даними єврокомісара з внутрішньої політики ЄС, понад 750 тис. осіб залишили Лівію. Незначна їх частина вже дісталася до Європи.