ua en ru

В результаті аварії в Денпропетровськой обл. загинули 39 людей, - К.Єфименко

В результаті аварії у Дніпропетровській обл. загинули 39 людей. Про це перед засіданням Кабінету міністрів України повідомив міністр транспорту і зв'язку України Костянтин Єфименко, передає кореспондент РБК-Україна.

За даними міністра, 39 людей загинули, "10 людей живі".
Міністр заявив, що про причини аварії говорити рано, але, "очевидці стверджують, що водій автобуса почав рух прямо перед локомотивом". Він також повідомив, що на засіданні Кабміну буде розглянута ініціатива створення держкомісії з розслідування цієї справи.
"Буде ухвалено рішення про виплати сім'ям постраждалих, про організаційні процедури", - сказав він.

Нагадаємо, раніше прес-служба департаменту ДАІ МВС України повідомляла про 38 загиблих і 15 постраждалих.
Як повідомляє прес-служба "Укрзалізниці" аварія сталася 12 жовтня 2010 р. о 09:02 на переїзді зі справно працюючою звуковою та світловою сигналізацією на 116 км перегону Нікополь-Марганець (Придніпровська залізниця). Зіткнулися локомотив та автобус "Богдан". Видимість на переїзді у обидва боки становить понад 700 м.
"Водій автобуса зігнорував заборонні сигнали світлофора переїзної світлофорної сигналізації та виїхав на переїзд у безпосередній близькості до поїзда, що наближався, внаслідок чого відбулося зіткнення з локомотивом", - йдеться у повідомленні.
За попередньою інформацією, автобус виконував рейс Марганець-Нікополь.