ua en ru

В результаті аварії поїзда в Аргентині постраждало 58 осіб

У суботу вранці в столиці Аргентини Буенос-Айресі приміська електричка врізалася в буферний упор в кінці шляхів на вокзалі і частково вискочила на платформу. В результаті аварії постраждали не менше 58 людей, передає Associated Press.

У більшості з них легкі травми, у тому числі порізи і забої, у деяких зламані кістки. За попередніми даними, жертв немає. Кілька вагонів зійшли з рейок і отримали пошкодження.

Інцидент стався о 7:00 ранку за місцевим часом на станції Онсе (Once). Причини, з яких поїзд не зміг загальмувати, поки не ясні. Один з пасажирів, розповідаючи про аварію, повідомив, що на попередніх станціях машиніст зупинявся, вже проїхавши перон, і давав задній хід, щоб відкрити двері, а одну станцію взагалі проїхав. Пасажир припустив, що машиніст заснув.

Більшість пасажирів, розбивши вікна, покинули вагони самостійно, проте деяких довелося евакуювати прибулим на місце медикам, пожежникам і поліцейськиим. Пасажири, що вибралися, оточили поїзд і почали кричати на адресу машиніста "Вбивця! Вбивця!". При цьому повідомляється, що машиніст також отримав поранення і був доставлений в госпіталь під охороною поліції. Хвилювання перекинулися на прилеглу вулицю, люди почали бити шибки у будинках, після чого поліція розігнала натовп і оточила станцію.