ua en ru

У рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі експонуватимуть тисячу зразкових творів з колекцій 35 провідних музеїв України.

У рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі в Мистецькому арсеналі відбудеться презентація проекту "Велике і величне", на якому будуть експонувати тисячу зразкових творів з колекцій 35 провідних музеїв України.

Проект представлено Міністерством культури України та Національним культурно-мистецьким та музейним комплексом "Мистецький Арсенал".

Урочисте відкриття стартує 26 липня. Виставка буде працювати до 22 вересня 2013.

"Проект "Велике і величне" масштабно продемонструє цивілізаційний вплив Християнства на розвиток культури в Україні, а сила історичної пам'яті зміцнить почуття причетності українського у своїй величній мистецької спадщини. Проект стане етапним для осмислення художньо-образних трансформацій візуальної культури України та світоглядних джерел, що стали фундаментом сучасної самоідентифікації ", - наголошується в програмі заходу.

Експозиція проекту "Велике і величне" представить яскраві сторінки українського мистецтва від найдавніших часів і донині. Виставка охоплює історичний період тривалістю більше п'яти тисячоліть - від стародавніх цивілізацій епохи палеоліту, Трипілля, античних міст Північного Причорномор'я, через давньоруське, барокове, класицистичний мистецтво до сецесії, модернізму і постмодернізму. На ній також експонувати роботи з колекції Предстоятеля УПЦ (МП) Володимира.

Проект "Велике і величне" відкриває Мистецький Арсенал як масштабну платформу міжмузейної співпраці та консолідації професійного середовища. Він актуалізує скарби музейних колекцій та духовні цінності серед громадськості, підкреслюючи високий статус і значимість музею для збереження культурної спадщини та розвитку суспільства в цілому.