ua en ru

У Раді сталася штовханина

У Раді сталася штовханина Джерело фото:inforesist.org
В сесійній залі Верховної Ради України виникла бійка, спровокована нардепом-самовисуванцем Володимиром Парасюком

В сесійній залі Верховної Ради України виникла бійка, спровокована нардепом-самовисуванцем Володимиром Парасюком, передає кореспондент РБК-україна.

Бійка виникла після того, як більшість народних депутатів підтримала проект постанови про призначення кількісного складу парламентських комітетів. Після голосування слово взяв мажоритарник Борислав Береза.

"Ми надаємо "конструктивну опозицію". І вважаємо такий розподіл комітетів в інтересах двох сил не демократичним", - сказав він.
Але спікер Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що парламент буде голосувати за основу і в цілому постанову про персональний склад комітетів.

Після чого сотник Майдану і народний депутат-самовисуванець Володимир Парасюк вибіг до трибуни, вимагаючи від спікера надати йому слово з мотивів голосування. Не отримавши слова з трибуни, він підійшов до сектору "Блоку Петра Порошенко" і почав кричати про те, що депутати у парламенті, "завдяки Майдану".

Парасюка підтримали інші представники Майдану і "Правого сектора", обрані нардепами. В той же час із сектора "Опозиційного блоку" почали скандувати: "Ганьба!" При цьому нардеп БПП Валерій Пацкан закричав Парасюку: "Це тобі не Майдан! Сядь на місце!", що і спровокувало бійку.

Почалася бійка. До тих, хто бився, підійшли інші депутати, зокрема, нардеп Єгор Соболєв із "Самопомочи", а також нардеп Борислав Береза з партії "Правий сектор". Також у бійці взяли участь Сергій Каплін та Ігор Мосійчук. Розборонити депутатів намагався нардеп з фракції Ляшка Андрій Лозовий.

Після нетривалої бійки спікер дав слово депутатам.

Парасюк у відповідь пообіцяв представникам "Опозиційного блоку": "Відкриєте ще раз свій поганий рот тут, ми вас винесемо звідси".

Нагадаємо, раніше сьогодні Рада призначила склад і деяких голів парламентських комітетів.