ua en ru

В.Пшонка вважає, що у Л.Кучми не було наміру вбивати Г.Гонгадзе

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка впевнений, що у другого Президента України Леоніда Кучми не було наміру вбивати журналіста Георгія Гонгадзе і тому йому інкримінують лише перевищення службових повноважень.

"Порушена кримінальна справа за перевищення службових повноважень. У Кучми не було наміру на кінцевий результат трагедії", - сказав В.Пшонка в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".
При цьому він відзначив, що у "справи Гонгадзе" завжди був політичний фон, включаючи акцію протесту "Україна без Кучми" і за всім цим "стояли різні люди, зацікавлені в тому або іншому результаті цієї справи".
"Врешті-решт ми зібрали всі матеріали, що стосуються Л.Кучми, в одній справі. Слідство досліджувало все, що пов'язане з Л.Кучмою. Хай суд зважить все "за і проти" і відповість, нарешті, на це питання", - сказав генпрокурор.
Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи відносно Л.Кучми. Кримінальна справа проти нього порушена 21 березня 2011 р. Л.Кучма обвинувачується у перевищенні влади і службових повноважень, які привели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року).