ua en ru

У процесі видобутку сланцевого газу є певна загроза екології, - Азаров

У процесі видобутку сланцевого газу на території України певна загроза екології є, як і при будь-якому промисловому виробництві. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Америка, з найбільшою економікою у світі, змогла за рахунок сланцевого газу забезпечити себе повністю і зараз навіть пропонує на експорт певні обсяги газу. Приблизно так йде справа в Канаді. Тобто ці дві одні з самих передових за технологіями країни в світі змогли вирішити ці проблеми. Звичайно, ми вивчали їхній досвід, вивчали, в тому числі, екологічні аспекти видобутку. Звичайно, треба сказати відверто, певні проблеми і певна загроза екології є, як втім і при будь-якому практично промисловому виробництві. Але, скажімо, не треба говорити про те, який збиток екології приносить металургійний або хімічний завод та інші виробництва, тобто в будь-якому промисловому виробництві є ризики. Але завдання технологів, промисловців зробити так, щоб ці ризики були мінімальними. Якщо відповідні компанії зуміли домогтися цього в США і Канаді, то і у нас ніяких сумнівів немає, що і ми зуміємо забезпечити такий же рівень екологічного захисту, як і в цих країнах. До речі, положення про це є важливою складовою в договорі про розділ продукції ", - написав Азаров.

Відзначимо, раніше керівник головного управління Адміністрації Президента з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук заявляв, що видобуток сланцевого газу не несе екологічної небезпеки.

Читайте також: Договір з Shell передбачає інвестиції на суму 10 млрд дол.